Velkommen til City 24/7

dfgsd fdsgsdfg gdhsfg dfssssssss

sdfhfd sfghgfd    gfffffffffffs

Møt teamet

Logg inn

Logg inn for å booke timer og kurs!


Glemt passord? Trykk her.

Få tilsendt nytt passord

Registrer deg

Dersom du ikke har en konto allerede, kan du registrere deg her.

City 24/7

Hulkens tips og råd!

Mange av leserne på aktive forum rundt omkring er ofte unge gutter/menn som ønsker å gjerne bli litt større og sterkere på kortest mulig tid. Alle ønsker resultat uansett hva du driver med. Om det er innenfor skole, jobb, privatliv og lignende. Men Innen muskelbygging er det så utolig mange ukjente faktorer som spiller inn som kan hjelpe deg med å korte ned prossesen det tar pga kunnskaps mangel og forsåelse for faget.

Vi kan dele dette inn i mange avsnitt og jeg skal prøve å hjelpe deg med å få et klarere ”helhetsbilde” av sporten og hva som bør prioriteres.


Dette er et gigantisk tema hvor det finnes utrolig mange forsknings rapporter og lignende på. Jeg ønsker å trekke frem det som jeg vet er viktig og som bør komme fremfor små detaljer. Som alt annet så får du et resultat etter innsatsen du legger ned i arbeidet. Jo bedre kosthold jo bedre resultat. Først og fremst syns jeg vi skal bli enige om at for å bygge muskler så må vi ligge i kcal overskudd. Det betyr spise mer kcal enn vi forbrenner slik at kroppen har byggematriale i overskudd som danner grunnlaget for den nye musklaturen som skal bygges opp. Her er det veldig mange delte meninger om hvor mye i kcal overskudd man før ligge. Jeg sier alt fra 200-1200 kcal i overskudd alt etter kjønn, alder og vekt. En gutt på 80 kg bør ligge rundt 500 kcal i overskudd. For å finne ut hva du forbrenner er det greit å ha full kontroll på maten i en periode på oppimot 2 uker slik at du vet omtrent hva som er ditt ”null” punkt.  Når du da vet dette legger vi oss 500 kcal over dette. Jo mer mat du spiser gir deg ikke nødvendigvis ikke alltid mer muskler. For mye mat kan faktisk gi motsatt virkning. Det er en stor belastning på kroppen å bryte ned all maten og omsette den til energi eller byggematriale. Så om du for eksempel trenger 500 kcal ekstra men gir kroppen 3000 kcal ekstra så utsetter du kroppen for en ekstra belastning ved å bryte ned maten for så å kun nyttiggjøre seg 500 kcal og resternde kcal lagrer seg som fett eller går direkte i avføring.


Om vi tenker oss en gutt på 18 år og 80 kg har funnet ut at han bruker daglig i gjennomsnitt 3500 kcal over en toukers periode så er vekta helt stabil. Han bestemmer seg da for å øke inntaket med 500 kcal daglig. Han skal da spise 4000 kcal for å kunne øke i muskelmasse. Dette kan gjøres med 2 pizzaer  og 2 colaboxer eller 7 skikkelige komplette måltider. Jo oftere vi spiser jo mindre porsjoner trenger vi hver gang, dette gir en høy forbrenning, en veldig jevn og fin tilstrøming av næring til ”hver en tid du trenger det” for eksempel hver 3.time er bra. Dette har en rekke positive fordeler som kan forklares i detaljer men jeg velger å si at jo flere måltider jo bedre. Bør ligge mellom 6-9 måltider. Alle måltidene bør ha carb, fett og proteiner. Men noen unntak er det. For eksempel etter trening trenger vi ikke fett og før leggetid trenger vi ikke så mye carb. Av de 4000 kcal gjelder det å få i seg mest mulig sunn mat. Gode karbohydrat kilder kan være: ris, søt potet, havregryn, fullkornsbrød, knekkebrød, riskaker, div grønnsakser og frukter.

Gode fett kilder: nøtter og div fruk og belg arter men i hovudsak anbefaler jeg udos choise pga dens gode innhold med både omega 3,6,9.

Protein: kylling, kalkun, biff, torsk, laks, karbonadedeig, egg, protein pulver og lignende.

Det er mye diskusjon om hva som er optimalt rundt fordelingen av carb, protein og fett. For å gjøre det enkelt så kan vi si at 50 % av næringen bør komme fra carb, 35% fra proteiner og resterende fra fett. Dette er en blanding som funker bra. Går selvfølgelig ann å gjøre forandinger her osv. men Jeg syns vi skal gjøre det enkelt og bestemme oss for en løsning og ikke være for opphengte i % osv enda på det nivået vi er nå.  Jeg anbefaler en matplan slik at du lettere vet hva du får i deg samtidig så kan du notere deg resultatene etter hvert og selv gi deg opp en mening om hva som funker best for deg. Anbefaler deg å veie maten å holde litt kontroll på det vi har nevnt her slik at du unngår å legge på deg unødvendige kiloer. Samtidig som du oppnår maksimal tilstand for kroppen anabolsk.

Kort oppsumering:


Treningen som må til for å gro.

Da denne artikkelen i første omgang er rettet mot de som trener vekter vil jeg gjerne poengtere noen viktige valg du bør foreta deg.Dette er noe jeg ikke anbefaler andre å gjøre eller bruke. Doseringene er tilpasset meg og min kropp og det kan være farlig om du tar for mye av det ene eller andre om det ikke passer deg eller du har de mangler sov. Dette deler jeg mest for å gi dere et innblikk i hvordan jeg spiser og hva jeg bruker.

Først og fremst vil jeg si at mat er bedre enn kosttilskudd. Det litter i ordet ”tilskudd” noe det nettopp er.

Jeg har mange forsjellige dietter alt etter hva jeg vil oppnå og hvordan trening og lignende ser ut på det tidspunktet jeg er akkurat da.

Her er et eksempel på dietten jeg brukte mot sist kamp:


Hva jeg bruker av tilskudd.

Etter trening har jeg 1 shake. Den inneholder normaltsett 70 gram Mammut protein, 50 gram riskaker, 30 gram vitargo og 2 mellom store bananer.


Til frokost bruker jeg ofte havregrynsgrøt med mammut protein og 2 t-skjeer med base min fra soma.no, 1 – skjee bakepulver som gjør den fyldigere og har noe prestasjonshøyende effekt, 5 gr kre alkalyn.


Ellers tar jeg 2 doseringer med ”pille tilskudd daglig”

Morgen: 

1 vitamin og 1 mineral pille fra olimp.

3 stk msm med glucosamine.

Blander udos shocie med litt selolje for å få mer omega 3, varierer ca dagsdos 60 gr.

2 gr c-vitamin

400 mg e-vitamin

2 stk b-vitamin kompleks

4 stk cla

5 stk ala

2 stk betakartoren

2 stk q10

4 stk tribulus

3 stk mineral stack

1 shake med pulver som er grønnsaksblanding.


Kveld:

1 vitamin og 1 mineral pille fra olimp.

1000 mg c vitamin

5 stk zma

1 stk b-kompleks.

Evnt kan jeg bruke kasein protein noen kvelder. Men prøver å aldri bruke mer enn 2 shakere daglig.
Alle kan delta, det er plass til 3 stk på pallen og 1 blir kåret som vinner. Dette gjelder innenfor de fleste idretter.. Men det ville jo hvert helt sinnsykt om alle untatt en mann skulle føle seg som tapere i sine egne øyner. Vi lever i et hardt og brutalt samfunn der det er opp til hver enkelt å tilfredsstille seg selv. Og da kan du bli en vinner selv om du ikke stod øverst på pallen.


Alt for mange prater mer enn de gjør. Og drømmer mer en de klarer å realisere. Hva skal til for å bli en vinner om du ikke allerede er født med de instinktene og forutsetningene som trengs for å bli en?.

Det første man må gjøre er å gå dybt inn i seg selv og være ærlig med seg selv på alle områder. Hvis man da setter seg et mål, bør det være innenfor realistisk hetens grenser. Og selv om du gjør alt du kan så kan det fremdeles vær du ikke når ditt mål av flere grunner. Men du er da ikke en taper som ga opp eller ikke ga alt. 


Før du bør setter deg et mål bør du vite litt om hva som kreves for å nå målet ditt.  Skaff alt av informasjon på alle områder slik at du påforhånd lettere kan sette deg et mål som blir innfridd. For å være vinner trenger du ikke nødvendigvis vinne over alle dine konkurenter. Det går ann å være en vinner med en 10.plass hvis det var målet ditt. Men husk at jo tøffere mål du setter deg jo mer må ofres. Ved å sette flere mål på forsjellige ting som for eksempel slutte å røyke, spare penger, gå ned i vekt osv gir du deg selv en god følelse av å lykkes i noe som igjen gir en stimulans til å stadig sette høyere og hardere mål. 


5 gode råd på veien til suksess!